Виховний процес,  Новини

Джури рою «Гетьмани» взяли участь у «Великодніх гостинах»

     Джури рою «Гетьмани» Вараського ліцею №5 демонстрували свої вміння та навики з військової підготовки для жителів та гостей міста під час міських заходів «Великодні гостини».

     В показовому виступі з тактичної підготовки джури демонстрували індивідуальні дії військовослужбовця на полі бою під час вогневого контакту з ворогом, бойові порядки та їх використання під час руху, рух на полі бою з використанням прикриття, рух малої бойової групи під час транспортування двох поранених бійців.

     Окрім показового виступу, протягом міського заходу джури навчали всіх бажаючих азам вогневої підготовки, а саме: неповне розбирання та складання автомата, спорядження магазина набоями, підготовка автомата до стрільби.

     Локація з військової підготовки приваблювала учасників міського заходу, адже питання захисту України сьогодні є найактуальнішим як для держави, так і для кожного громадянина. Тому біля джур завжди було людно: хтось просто спостерігав, а хтось і старанно намагався освоїти техніку розбирання та складання автомата чи спорядження магазина. Але, найбільш цікаво було самим джурам, адже не часто випадає нагода виступати в ролі вчителя та навчати інших. Це допомагає самостверджуватися, відчути себе потрібним для суспільства та зробити свій невеличкий посильний внесок у нашу ПЕРЕМОГУ. Під час заходу всі гості та учасники мали можливість задонатити на ЗСУ. Зібрані кошти організатори заходу передадуть волонтерам, які будуть закуповувати необхідну техніку для наших Захисників.

     Адміністрація ліцею дякує керівнику рою «Гетьмани» Віктору Міцюку та джурам, які долучилися до міського заходу: Бензі Дарині, Бичкову Андрію, Давидович Дарині, Дукач Анні, Катериничу Іллі, Коляді Софії, Стрілі Марку.